Bijuterii Elegante

14 / 100

Ingrijire bijuterii

 Dacă este vorba despre monturile din Oțel inoxidabil, contrar numelui sau innegrirea se poate produce și în cazul sau (însă extrem de rar). Procesul de coroziune este omniprezent și continuu pentru oricare metal. Oțelul inoxidabil are însă o rezistență sporită în acest aspect. La nevoie, se poate curăța atât din considerente estetice cât și pentru a păstra rezistență la coroziune. Curățarea este foarte simplă și se face cu cârpă moale pentru lustruit. 

Pe lângă curățarea monturii, pentru o viață cât mai lungă a bijuteriei tale, în special a cerceilor, te sfătuim să îți speli cerceii înainte de depozitare cu o cârpă moale și puțin săpun pentru a îndepărta uleiurile (grăsimile) naturale produse de piele și depuse pe aceștia în timpul purtării. Uleiurile, rămase in timp îndelungat pe suprafața bijuteriilor, pot afecta atât procesul de oxidare cât și aspectul estetic al rășinii. 

Desi argintul si aurul sunt cele mai cunoscute materiale folosite in crearea bijuteriilor, otelul inoxidabil a devenit in ultimii ani extrem de popular in randul iubitoarelor de frumos. Traiectoria ascendenta a otelului inoxidabil in industria bijuteriilor se datoreaza mai multor aspecte benefice pe care doamnele au inceput sa le descopere si sa-si creeze propriul stil, diferit zilnic, datorita varietatii si preturilor scazute ale acestor accesorii.

Avantajele otelului inoxidabil

1.     Este versatil: Fie ca iti achizitionezi o bijuterie pentru ca se potriveste cu caracterul tau, fie pentru o zi la birou sau un party cu prietenii, otelul inoxidabil poate raspunde tuturor cerintelor privind bijuteriile si accesoriile dorite, potrivindu-se cu orice atmosfera si tinuta, pornind de la tinute de seara pana la tinute casual sau office.

2.     Nu provoaca reactii alergice. Otelul inoxidabil este potrivit si pentru persoanele cu alergii sau cu o piele sensibila. Sansele ca o bijuterie din otel inoxidabil sa provoace reactii alergice sunt mult mai mici fata de alte metale. Bijuteriile traditionale din argint sau aur pot provoca reactii alergice severe datorita impuritatilor din material sau chiar din cauza metalului in sine.

3.     Nu oxideaza. Otelul inoxidabil este un material foarte bun calitativ,care nu oxideaza, nu isi pierde luciul si este foarte usor de intretinut, fiind considerat mult mai rezistent in timp decat aurul si argintul.

4.     Este Unic. Bijuteriile din otel inoxidabil se diferentiaza prin design si se pot crea modele unice. Fie ca sunt simple, fie accesorizate cu diamante, pietre de sticla sau plastic, bijuteriile impresioneaza prin design, stralucire si rezistenta.

5.     Este Durabil. Si la acest capitol, otelul inoxidabil gastiga popularitate, in comparative cu alte metale, fiind nu doar un aliaj foarte dur, dar si unul care nu se zgarie si nu isi modifica forma in timp.

Cum facem curatarea bijuteriilor de otel?

Bijuteriile confectionate din otel inoxidabil se pot curata foarte simplu cu ajutorul unei solutii din apa calda, detergent de vase sau bicarbonat de sodiu dizolvat, care se trasforma intr-o pasta. Se lasa la inmuiat 5 minute in aceasta solutie, dupa care se foloseste o periuta de dinti pentru indepartarea murdariei si ulterior se clatesc cu apa curata. Se lasa la uscat pe un prosop curat, dupa care se sterg cu o carpa moale din bumbac sau microfibra.

De asemenea, bijuteriile din otel se pot curata cu putina pasta de dinti. Aceasta va lasa bijuteria curata, ca noua.

De ce trebuie facuta curatarea otelului inoxidabil?

Procesul de coroziune este omniprezent si continuu.Putem recunoaste foarte rapid acest fenomen la otelurile comune din cauza oxidului care se formeaza de culoare galben rosiatica pana brun inchis denumit rugina. Astfel de metale se numesc active deoarece fara a se interveni in niciun fel asupra lor se corodeaza in mediul natural, de aceea ele trebuie spalate pentru a reveni la culoarea initiala.

Bijuteriile din otel inoxidabil sunt un must have, iar pe langa beneficii, sunt elegante si cool. Te asteptam pe site sa descoperi accesorii unice!